سوالات متداول

مؤسسه حسابرسی «بهراد مشار» که هم اکنون عضو جامعه حسابداران رسمی ایران و معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار است، به عنوان امین مشتریان سبدهای اختصاصی شرکت بهابازار، وظیفه نظارت بر قراردادهای سبدهای اختصاصی این شرکت را برعهده دارد.

مؤسسه «تدوین و همکاران» از جمله مؤسسات باسابقه در زمینه‌ی حسابرسی، به عنوان حسابرس قانونی شرکت بهابازار معرفی شده است. این مؤسسه علاوه بر عضویت در جامعه حسابداران رسمی ایران، یکی از مؤسساتی است که مورد اعتماد سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی قرار گرفته است. در ارزیابی کیفیت کار انجام شده توسط جامعه حسابداران رسمی ایران و سازمان بورس اوراق بهادار، موسسه تدوین با کسب امتیازهای لازم همواره با رتبه (الف) ارزیابی شده است.

پاسخ این سوال رابطه مستقیمی با توان ریسک‌پذیری هر فرد دارد و نمی‌توان میزان و یا منبع مشخصی برای آن در نظر گرفت. اما به طور کلی پیشنهاد می‌شود تا فرد سرمایه‌گذار، سرمایه و یا پس‌انداز خود را بر روی انواع بازارهای مالی تقسیم کند تا با فراز و نشیب‌های شرایط اقتصادی متحمل ضرر بسیار نشود.

خیر. هنگامی که فرد سرمایه‌گذار در سبدگردانی اختصاصی ثبت‌نام می‌کند، یک کد PRX به نام همان شخص صادر می‌شود که تمام معاملات سبدگردانی بر اساس آن کد انجام می‌گیرد. سرمایه‌گذار می‌تواند به طور همزمان با کد معاملاتی که سازمان بورس در اختیار او گذاشته به فعالیت شخصی در بورس بپردازد.

طبق قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار، هیچ سبدگردانی مجاز به تضمین سودآوری یا برگشت اصل سرمایه سرمایه‌گذار نیست. اما به دلیل اینکه در نهایت، درآمد سبدگردان به انجام معاملات سودآور و سود نهایی سرمایه‌گذار بنا نهاده شده است، سبدگردان‌ها از جمله سبدگردان بهابازار تمام تلاش خود را می‌کند تا به بهترین نحو سرمایه‌ مشتری را به سودآوری برساند.

ثبت‌نام غیرحضوری به واسطه‌ اطلاعات ثبت‌شده در سامانه سجام انجام می‌گیرد. در این نوع از ثبت نام فقط کافی است تا سرمایه‌گذار تصویر شناسنامه و کارت ملی خود را در فرم ثبت‌نام بارگذاری کند. با انجام این کار به صورت خودکار نام کاربری و رمز عبور برای فرد سرمایه‌گذار صادر می‌شود و او را قادر می‌سازد تا به پنل کاربری خود در سایت وارد شده و نسبت به صدور یا ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری، اقدام کند

  •  صندوق درآمد ثابت:
    صندوق‌های درآمد ثابت، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که بیشتر دارایی آن‌ها شامل اوراق بهادار می‌شود (بین70 تا 95 درصد)، و درصد کمی از دارایی‌شان به سهام‌ها تعلق می‌گیرد. از این رو این نوع از صندوق مناسب افرادی است که ریسک‌پذیری کمتری دارند به دلیل این‌که، بانک‌ها پشتوانه‌ی پرداخت اوراق بهادار صندوق‌های درآمد ثابت هستند. سود صندوق‌های درآمد ثابت درصدی از سود بانک‌ها بیشتر است و به صورت روزشمار محاسبه می‌شود.
  • صندوق سهامی:
    70 درصد دارایی این نوع از صندوق‌ها را سهم‌های موجود در بازار سرمایه تشکیل می‌دهند به همین دلیل این صندوق مناسب افرادی است که توان ریسک‌پذیری بالایی دارند زیرا بازدهی صندوق‌های سهامی کاملا وابسته به نوسانات بازار سهام است. لازم به ذکر است که این نوع از صندوق برای سرمایه‌گذاری طولانی مدت پیشنهاد می‌شود.
  • صندوق بازارگردانی:
    صندوق بازارگردانی نوع تخصصی از صندوق‌ها هستند که وظیفه‌ی بازارگردانی صنعت یا سهام از پیش تعیین شده شرکتی را به عهده دارند. معاملات در این نوع از صندوق‌ها به منظور کمک به نقد شوندگی بازار و متعادل نگه داشتن آن می‌شود. معمولا اشخاص حقوقی در این نوع از صندوق سرمایه‌گذاری می‌کنند. از جمله مزایای سرمایه‌گذاری در این نوع از صندوق می‌توان به کاهش کارمزد و هزینه معاملات برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد.
  • صندوق نیکوکاری:
    این صندوق‌ها با هدف کمک مالی به امور خیریه شکل گرفته‌اند. معمولا در صندوق‌های نیکوکاری، سرمایه افرادی که مایل به سرمایه‌گذاری بوده‌اند، هم بر روی اوراق بهادار و هم بر روی سهام‌ شرکت‌‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌شود. فرد سرمایه‌گذار قادر است هر زمان که مایل بود اصل سرمایه خود را خارج کند و عواید حاصل از سرمایه‌‎گذاری را به امور خیریه واگذار کند یا این‌که تصمیم بگیرد تمام اصل و سود سرمایه‌ی خود را به امور خیریه واگذار کند. همچنین، این امکان وجود دارد که بخشی از سود حاصل شده از سرمایه‌گذاری در این نوع از صندوق، به فرد سرمایه‌گذار و بخشی دیگر به امور خیریه تعلق بگیرد. 
  • صندوق ETF:
    این صندوق نوعی از صندوق‌های درآمد مشترک و قابل معامله‌ای هستند که سرمایه‌گذار می‌تواند هر واحد آن را به طور شخصی و به صورت روزانه خرید و فروش کند. در واقع نحوه معامله‌ این نوع از صندوق‌ها مشابه معامله سهام انواع شرکت‌های بورسی و فرابورسی است. به منظور سرمایه‌گذاری در این صندوق لازم است سرمایه‌گذار از طریق پنل آنلاین کارگزاری وجه را واریز و در ساعت معاملاتی بورس یا فرابورس نماد صندوق را جستجو کرده و آن را بخرد. ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد مشترک پایین بوده و افراد سرمایه‌گذار می‌توانند در طولانی مدت انتظار سود معقولی را برای سرمایه خود داشته باشند.
  • صندوق مختلط:
    شیوه کارکرد این نوع از صندوق در واقع مابین صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های سهامی قرار می‌گیرند زیرا دارایی آن‌ها تقریبا به صورت نصف/نصف (بین40 تا60 درصد) بین اوراق بهادار و سهام شرکت‌ها سرمایه‌گذاری شده است. به همین خاطر، میزان سودآوری صندوق مختلط، بیشتر از صندوق درآمد ثابت و کمتر از صندوق‌ سهامی است و به افرادی پیشنهاد می‌شود که ریسک‌پذیری متوسطی دارند.

به طور خلاصه 4 رکن اساسی، سرمایه‌گذاری در سبدگردانی را به انواع دیگر سرمایه‌گذاری در بورس موجه‌تر می‌کند. اولین رکن، سپردن سرمایه به دست افرادی است که تجربه و دانش سال‌ها معاملات بورسی را در ایران دارند و به رفتار بازار در هر برحه‌ای آگاه هستند. دومین رکن مربوط به شفافیت و قانونی بودن معاملات است؛ سرمایه‌گذار در هر زمانی می‌تواند ناظر بر عملکرد فعالیت سبدگردان بر روی سرمایه ‌خود، باشد. علاوه بر آنکه تمامی فعالیت سبدگردان‌ها تحت نظر سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌پذیرد. سومین رکن صرفه‌جویی در وقت را برای سرمایه‌گذار، حاصل می‌کند؛ رصد همه جانبه و همه روزه بازار سرمایه زمان زیادی را می‌طلبد و اغلب افراد، توانایی صرف این زمان را بر روی معاملات خود ندارند و نیازمند افراد متخصصی هستند که با صرف زمان و پیش‌بینی بازار، نهایت سودآوری در معاملات را برای آن‌ها حاصل کنند. رکن آخر امکان وجود ارتباط مداوم و مشورت سرمایه‌گذاران با تیم تحلیل سبدگردانی است.

تمامی سبدگردان‌ها موظف هستند که به صورت منظم گزارش‌ فعالیت‌های مالی خود را به سرمایه‌گذاران ارائه دهند. سبدگردان بهابازار نیز این گزارش‌ها را در طی دوره‌های معین و تحت نظر سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

برای ثبت و یا فسخ قراردادها کافی است به قسمت فرم‌ها در منوی اصلی سایت رفته و پس از پرکردن گزینه‌های مورد نظر، فرم تکمیل شده را برای  سبدگردان بها‌بازار ارسال فرمایید.

صفحه 1 از 2ابتدا   قبلی   [1]  2  بعدی   انتها