سوالات متداول
صندوق‌ها

ثبت‌نام غیرحضوری به واسطه‌ اطلاعات ثبت‌شده در سامانه سجام انجام می‌گیرد. در این نوع از ثبت نام فقط کافی است تا سرمایه‌گذار تصویر شناسنامه و کارت ملی خود را در فرم ثبت‌نام بارگذاری کند. با انجام این کار به صورت خودکار نام کاربری و رمز عبور برای فرد سرمایه‌گذار صادر می‌شود و او را قادر می‌سازد تا به پنل کاربری خود در سایت وارد شده و نسبت به صدور یا ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری، اقدام کند

  •  صندوق درآمد ثابت:
    صندوق‌های درآمد ثابت، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که بیشتر دارایی آن‌ها شامل اوراق بهادار می‌شود (بین70 تا 95 درصد)، و درصد کمی از دارایی‌شان به سهام‌ها تعلق می‌گیرد. از این رو این نوع از صندوق مناسب افرادی است که ریسک‌پذیری کمتری دارند به دلیل این‌که، بانک‌ها پشتوانه‌ی پرداخت اوراق بهادار صندوق‌های درآمد ثابت هستند. سود صندوق‌های درآمد ثابت درصدی از سود بانک‌ها بیشتر است و به صورت روزشمار محاسبه می‌شود.
  • صندوق سهامی:
    70 درصد دارایی این نوع از صندوق‌ها را سهم‌های موجود در بازار سرمایه تشکیل می‌دهند به همین دلیل این صندوق مناسب افرادی است که توان ریسک‌پذیری بالایی دارند زیرا بازدهی صندوق‌های سهامی کاملا وابسته به نوسانات بازار سهام است. لازم به ذکر است که این نوع از صندوق برای سرمایه‌گذاری طولانی مدت پیشنهاد می‌شود.
  • صندوق بازارگردانی:
    صندوق بازارگردانی نوع تخصصی از صندوق‌ها هستند که وظیفه‌ی بازارگردانی صنعت یا سهام از پیش تعیین شده شرکتی را به عهده دارند. معاملات در این نوع از صندوق‌ها به منظور کمک به نقد شوندگی بازار و متعادل نگه داشتن آن می‌شود. معمولا اشخاص حقوقی در این نوع از صندوق سرمایه‌گذاری می‌کنند. از جمله مزایای سرمایه‌گذاری در این نوع از صندوق می‌توان به کاهش کارمزد و هزینه معاملات برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد.
  • صندوق نیکوکاری:
    این صندوق‌ها با هدف کمک مالی به امور خیریه شکل گرفته‌اند. معمولا در صندوق‌های نیکوکاری، سرمایه افرادی که مایل به سرمایه‌گذاری بوده‌اند، هم بر روی اوراق بهادار و هم بر روی سهام‌ شرکت‌‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌شود. فرد سرمایه‌گذار قادر است هر زمان که مایل بود اصل سرمایه خود را خارج کند و عواید حاصل از سرمایه‌‎گذاری را به امور خیریه واگذار کند یا این‌که تصمیم بگیرد تمام اصل و سود سرمایه‌ی خود را به امور خیریه واگذار کند. همچنین، این امکان وجود دارد که بخشی از سود حاصل شده از سرمایه‌گذاری در این نوع از صندوق، به فرد سرمایه‌گذار و بخشی دیگر به امور خیریه تعلق بگیرد. 
  • صندوق ETF:
    این صندوق نوعی از صندوق‌های درآمد مشترک و قابل معامله‌ای هستند که سرمایه‌گذار می‌تواند هر واحد آن را به طور شخصی و به صورت روزانه خرید و فروش کند. در واقع نحوه معامله‌ این نوع از صندوق‌ها مشابه معامله سهام انواع شرکت‌های بورسی و فرابورسی است. به منظور سرمایه‌گذاری در این صندوق لازم است سرمایه‌گذار از طریق پنل آنلاین کارگزاری وجه را واریز و در ساعت معاملاتی بورس یا فرابورس نماد صندوق را جستجو کرده و آن را بخرد. ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد مشترک پایین بوده و افراد سرمایه‌گذار می‌توانند در طولانی مدت انتظار سود معقولی را برای سرمایه خود داشته باشند.
  • صندوق مختلط:
    شیوه کارکرد این نوع از صندوق در واقع مابین صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های سهامی قرار می‌گیرند زیرا دارایی آن‌ها تقریبا به صورت نصف/نصف (بین40 تا60 درصد) بین اوراق بهادار و سهام شرکت‌ها سرمایه‌گذاری شده است. به همین خاطر، میزان سودآوری صندوق مختلط، بیشتر از صندوق درآمد ثابت و کمتر از صندوق‌ سهامی است و به افرادی پیشنهاد می‌شود که ریسک‌پذیری متوسطی دارند.